Najplaćeniji na svijetu već je stigao u Hrvatsku i uskoro bi mogao postati novi selektor!
Dagur Sigurdsson mogao bi preuzeti rukometnu reprezentaciju Hrvatske.

Pregovori su u toku

Najplaćeniji na svijetu već je stigao u Hrvatsku i uskoro bi mogao postati novi selektor!

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Hrvatske jučer je ostala bez selektora. Danas dolaze nove informacije koje govore da bi novi mogao biti trenutno najplaćeniji trener na svijetu i da je već stigao na pregovore.

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, rukometna reprezentacija je uspjela proći u drugi krug. Bez poraza je to učinila u grupi s Austrijom, Rumunijom i Španijom koju je deklasirala.

Utisak je malo pokvaren u drugom krugu, polufinale nije izboreno, a od jučer je poznato kako je HRS smijenio doslovno dojučerašnjeg selektora, Gorana Perkovca.

Dagur Sigurdsson će povesti Hrvatsku prema Olimpijskim igrama?

Kako mediji u Hrvatskoj prenose, tačnije Index.hr, 50-godišnji Dagur Sigurdsson mogao bi postati novi selektor rukometne reprezentacije naših sjevernih i zapadnih komšija.

Radi se o najplaćenijem rukometnom treneru svijeta. Trenutno je selektor Japana koji ga plaća milion eura godišnje.

Oglasi

Navodno je Dagur Sigurdsson već stigao u Hrvatsku na pregovore. Prvi izazov bile bi mu kvalifikacije za Olimpijske igre.

S Japanom ovaj čovjek ima ugovor do Olimpijskih igara. Traži se način po kojem bi mogao voditi Hrvatsku u kvalifikacijama za to takmičenje.

Naime, rukometnu reprezentaciju Hrvatske očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Parizu. Kvalifikacije se igraju već u martu mjesecu.

Protivnici Hrvatske u kvalifikacijama biti će Njemačka, Austrija i Alžir. Ostaje da vidimo šta će biti od svega.

Oglasi

Prvi susret igrat će 14. marta protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom.

Meč s Alžirom na rasporedu 17. marta, a dvije prvoplasirane selekcije iz grupe izboriti će nastup na Olimpijadi.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Jasno, u Hrvatskoj ne bi dobio platu kakvu ima u Japanu. Zarađivao bi kao selektor Hrvatske dva ili tri puta manje u odnosu na Japan.

Ovome dodajmo i da je Dagur Sigurdsson od 2014. do 2017. godine vodio Njemačku. S ovom reprezentacijom je osvojio i naslov prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi