Bh. rukometašice porazom od Hrvatske okončale kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
FOTO: top-sport.gr

Favoriti opravdali očekivanja

Bh. rukometašice porazom od Hrvatske okončale kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Naše djevojke su večeras u Sutinskim vrelima u predgrađu Zagreba poražene od Hrvatske rezultatom 33:19.

To je za izabranike selektora Adnana Bašića bio šesti poraz u tekućim kvalifikacijama i završili smo posljednji u grupi bez bodova.

Cilj ovih kvalifikacija je bio uigravanje naše reprezentacije, ali i kontinuitet nastupa.

Ovo je bio treći kvalifikacioni ciklus naše ženske reprezentacije u nizu i nadamo se da ćemo tako nastaviti.

Nakon dva ciklusa preliminarne runde, sada smo nastupili u glavnoj rundi kvalifikacija što je ogromna stvar za naše djevojke, ali i naš ženski rukomet 12 godina nije imao aktivnu seniorsku reprezentaciju sve do 2021. godine.

Duel protiv Hrvatske protekao je u očekivanom raspletu. Hrvatska je od početka imala prednosti i bilo je samo pitanje razlike s kojom će dobiti ovaj susret.

Oglasi

Na kraj konačnih i zasluženih 33:19 za selekciju Hrvatske. 

Kod reprezentacije Hrvatske igračice su rasporedile golove Josipa Mamić je postigla pet golova, a po tri gola dale su Stela Posavec, Katarina Pavlović, Lara Burić, Mia Brkić, na golu je Lucija Bešen imala 14 uspješnih odbrana.

U redovima naše selekcije Armina Isić je dala pet golova, Azra Topčić je postigla četiri gola, a Anica Gudelj je na golu skupila 12 uspješnih odbrana.

Za naše djevojke dueli protiv Hrvatske i Rumunije su ogromno iskustvo, ali ostaje mala žal zbog dva poraza protiv Grčke, možćda smo tu mogli i do kojeg boda u ovim kvalifikacijama.

Hrvatska i Rumunija iz naše grupe idu direktno na EURO krajem godine, a Grčka se nada da bi mogla biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje će također izboriti nastup na Evropskom prvenstvu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - rukometašice, grupa 1, 6. kolo:

Hrvatska - Bosna i Hercegovina (17:8) 33:19

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi