Bh. rukometašice večeras nastavljaju kvalifikacije: U Cazin dolazi Rumunija
Foto: top-sport.gr

Gošće apsolutne favoritkinje

Bh. rukometašice večeras nastavljaju kvalifikacije: U Cazin dolazi Rumunija

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Cazinu igra duel petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnik naše reprezentacije je selekcija Rumunije koja je apsolutni favorit grupe, lideri su sa osam bodova i pred našim djevojkama ja izuzetno težak zadatak.

U ovaj meč ulazimo da promjenama u sastavu, biloe je i otkaza selektoru Bašiću tako da ćemo vidjeti kako će to sve izgledati na parketu.

Nakon duga godina pauze naša ženska reprezentacija igra glavnu rundu kvalifikacija što nas može radovati, ali viidjeli smo da za rezutlatski iskorak treba još rada, konitnuiteta, ali i kvaliteta ruku na srce.

Nema sumnje da će naše djevojke i večeras ostaviti zadnji atom snage na terenu, a za koji rezultat će to biti dovoljno na kraju, ostaje nam da vidimo.

Oglasi

Ove dvije reprezentacije su odigrale meč prvog kola kvalifikacija u Rumuniji gdje je domaća reprezentacija slavila rezultatom 49:18.

Iz naše grupe 1 pored Rumunije plasman na Evropsko prvenstvo je osigurala i Hrvatska koja je sinoć u petom kolu savladala Grčku u gostima sa 24:13. Grčka je trećeplasirana sa četiri boda i nada se da bi mogla na EURO kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije završava u nedjelju 7. aprila gostovanjem kod reprezentacije Hrvatske.

Selektor Adnan Bašić za ova dva meča će na raspolaganju imati sljedeće igračice:

Anica Gudelj (Corona Brasov), Anisa Selimović (Hadžići), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK), Armina Isić (Dacio Mioveni), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin), Adelisa Hušić (Krajina), Alena Latifović (Ilidža), Damljana Bošnjak (Sporting La Rioja), Matea Šumelj (Grude), Azra Topčić (Krajina), Ajla Alikadić (Ilidža), Jasmina Ćosić (Krivaja), Sarah Hadžiabulić (Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na ovo okupljanje nisu mogle doći i svoj izostanak su opravdale:

Karla Lovrić (Grude), Ana Petrović (Grude), Ivana Rozić (Zrinjski), Adna Halebić (Hadžići), Dejana Kulić (Hadžići), Sara Majkić (Borac), Lana Lončar (Borac), Helena Ćurić (Borac), Slađana Andrić (Borac), Darjana Vukliš (Borac), Amna Pidro (Radnički Kragujevac), Desire Kolašinac (Kappel).

Duel Bosne i Hercegovine i Rumunije počinje večeras u 20 sati u dvorani "Salih Omerčević" u Cazinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi