Bh. rukometašice očekuju dueli protiv Rumunije i Hrvatske: Na spisku ima promjena
FOTO: RSBiH

Kraj kvalifikacija

Bh. rukometašice očekuju dueli protiv Rumunije i Hrvatske: Na spisku ima promjena

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u aprilu završava ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prvi put nakon više od deset godina igrali smo glavnu rundu kvalifikacija.

Naše djevojke očekuje duel protiv Rumunije u Cazinu i gostovanje u Zagrebu kod Hrvatske čime ćemo spustit zavjesu na ove kvalifikacije.

Rezultat je bio u drugom planu, cilj je bio da se naša reprezentacija vrati na evropsku rukometu scenu, a nakon dva ciklus preliminarne runde, naše djevojke su odigrale u glavnu rundu kvalifikacija.

Dakle, tri ciklusa kvalifikacija smo vezali i nadamo se da ćemo tako nastaviti, ali i da ćemo gledati da to okrunimo i rezultatskim dostignućima.

U minulim kvalifikacijama u četiri kola upsiali smo četiri proaza, a obzirom da smo i autsajderi u duelima prtovi Rumunije i Hrvatske vjerovatno ćemo ciklus završiti sa svih šest poraza.

Oglasi

Ono što je bitno, djevojke su stekle potrebno iskustvo i na ovakvoj sceni pa se nadamo da će iz godine u godinu biti sve bolje što se tiče naše ženske reprezentacije.

Naše djevojke su počele pripreme za duele protiv Rumunije i Hrvatske. U četvrtak od 20 sati dočekujemo Rumuniju u Cazinu, a u nedjelju od 18 sati u Zagrebu gostujemo Hrvatskoj.

Pred ova dva meča bilo je nekoliko promjena u našoj reprezentaciji, ima nekoliko otkaza, ali i novih imena.

Selektor Adnan Bašić za ova dva meča će na raspolaganju imati sljedeće igračice:

Anica Gudelj (Corona Brasov), Anisa Selimović (Hadžići), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK), Armina Isić (Dacio Mioveni), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin), Adelisa Hušić (Krajina), Alena Latifović (Ilidža), Damljana Bošnjak (Sporting La Rioja), Matea Šumelj (Grude), Azra Topčić (Krajina), Ajla Alikadić (Ilidža), Jasmina Ćosić (Krivaja), Sarah Hadžiabulić (Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje).

Oglasi

Na ovo okupljanje nisu mogle doći i svoj izostanak su opravdale:

Karla Lovrić (Grude), Ana Petrović (Grude), Ivana Rozić (Zrinjski), Adna Halebić (Hadžići), Dejana Kulić (Hadžići), Sara Majkić (Borac), Lana Lončar (Borac), Helena Ćurić (Borac), Slađana Andrić (Borac), Darjana Vukliš (Borac), Amna Pidro (Radnički Kragujevac), Desire Kolašinac (Kappel).

Lider u našoj grupi je reprezentacija Rumunije sa osam bodova, Hrvatska i Grčka imaju po četiri osvojena boda, dok je naša reprezentacija bez bodova.

Dvije prvoplasirane selekcije idu idrektno na Evropsko prvenstvo, a također put na EURO obezbijedit će i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi