Težak poraz ženske rukometne reprezentacije u Cazinu
FOTO: RS BiH

Rumunija je pokazala mnogo više

Težak poraz ženske rukometne reprezentacije u Cazinu

Samir Mlaćo

Ženska rukometna reprezentacija naše zemlje nije se večeras proslavila u Cazinu.

Kvalifikacije zatvaramo utakmicama sa Rumunijom i Hrvatskom, a večeras je bio prvi meč. Odigran je u Cazinu, a Rumunke su na kraju upisale sigurnu pobjedu.

Bilo je 37:16 i jasno je bilo od početka da će gošće upisati pobjedu.

Iz redova naše selekcije ranije su naveli da su pojedine rukometašice opravdane odsutne, pa se i to osjetilo na parketu. Već na poluvremenu Rumunke su vodili 17:8 i nije bilo dileme ko će na kraju se radovati.

Rumunke su u nastavku dodavale gas, ali naša reprezentacija je bila borbena, koliko su imale mogućnosti naše djevojke.

Petnaest minuta prije kraja bilo je 28:14, a završilo je 37:16, te su Rumunke slavile sigurnu pobjedu, petu u ovim kvalifikacijama.

Oglasi

Četiri pogotka u našoj reprezentaciji upisala je Armina Isić, Azra Topčić i Adelisa Hušić su dodale po tri. Anica Gudelj je upisala šest odbrana, a Anisa Selimović četiri.

Kod Rumunki sedam pgodaka Lorene Ostase, a jedan manje je dodala Maria Bazaliu.

Našoj selekciji još predstoji duel sa reprezentacijom Hrvatske.

Nakon duga godina pauze naša ženska reprezentacija igra glavnu rundu kvalifikacija što nas može radovati, ali viidjeli smo da za rezultatski iskorak treba još rada, konitnuiteta, ali i 'ruku na srce' kvaliteta.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: 

Bosna i Hercegovina - Rumunija 16:37

Top Komentari

HamzaVojvoda
@BosanskaSvedska Pogledaj sramote gnjido
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi