Oslabljena Hrvatska pružila sjajan otpor Danskoj, ali polufinale ostaje samo san

Evropsko prvenstvo

Oslabljena Hrvatska pružila sjajan otpor Danskoj, ali polufinale ostaje samo san

E. Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija protiv Danske je večeras odigrala drugu utakmicu drugog kruga Evropskog prvenstva, ali nije uspjela da izbjegne poraz. Danci su slavili rezultatom 27:25.

Hrvatska se našla pod velikim pritiskom uoči ove utakmice i morala je pobijediti kako bi ostala u igri za polufinale, no nije, pa se oprašta od turnira, dok Danska ostaje jedan od glavnih favorita za trofej.

Hrvatska se suočila sa dosta problema pred meč, nedostajalo joj je nekoliko bitnih igrača i to je ostavilo velikog traga, mada su u nekim momentima Hrvati djelovali dobro i spremno da sruše Dansku.

Danska je bolje otvorila meč, povela s 3:1, a sredinom prvog dijela otišla je na plus četiri (8:4), mada se Hrvatska uspijeva vratiti i smanjiti na samo gol zaostatka. U jednom trenutku dolazi do izjednačenja (10:10), ali Danska na odmor ide sa prednošću jednog gola - 12:11.

Od početka drugog dijela Danska je konstantno bila u vodstvu od dva ili tri gola razlike. Hrvatska se vratila na minus jedan, pa Danska kasnije ide na plus četiri... Borili su s Kauboji do samog kraja, ali nije bilo dovoljno i Danska ostaje na maksimalnom učinku.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Mikel Hansen je sa osam pogodaka bio najbolji u timu Danske, Jakobsen ga je pratio sa šest, a Gidsel sa pet golova. Hrvatski pivotmen Marić je postigao osam golova za Hrvatsku u njegovoj spektakularnoj partiji, a Lučin četiri gola.

Nešto ranije u grupi Island je deklasirao Francusku, a Nizozemska iznenađujuće dobila Crnu Goru.

Promo

Top Komentari

BratSergiooo
Sad ce se hrvati hvaliti kako su igrali egal danskom, a danci bili na 40%
6 5
BH123
S ovako mladom ekipom pružiti ovakav otpor Danskoj do zadnje minute. Bravo susjedi ostavili ste srce na terenu. S ovim momcima imate lijepu budućnost. ??❤??
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi