Žestok udarac za rukometnu reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu

Ostaju i bez golmana?

Žestok udarac za rukometnu reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu

E. Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija suočava se sa novim problemima na Evropskom prvenstvu.

Najprije je danas ostala bez Halila Jaganjca koji neće igrati u ostatku Evropskog prvenstva, a sada je stigla vijest da je golman Mate Šunjić bio pozitivan na antigenskom testu i postoji mogućnost da je za njega završen nastup na turniru.

Konačan odgovor dat će rezultati PCR testiranja.

U slučaju da bude pozitivan i na tom testu, Šunjića definitivno neće biti u drugom krugu, a teoretski bi se mogao oporaviti do utakmica u borbi za medalju. To će svakako biti veliki udarac za Hrvatsku jer je Šunjić sjajno branio u prvim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Zbog korone Hrvatska je ostala bez nekoliko igrača, među kojima i Domagoj Duvnjak te Luka Cindrić.

Hrvatska je prošla dalje kao drugoplasirana iz grupe C uz Francusku. Hrvati su u prvom kolu poraženi od Francuske, a onda su pobijedili Srbiju i Ukrajinu za prolaz dalje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi