Stižu prve reakcije Hrvata nakon debakla, nikome nije jasno šta se desilo
Hrvatska doživjela debakl na otvaranju Svjetskog prvenstva, stigle prve reakcije.

Egipat razbio Hrvatsku

Stižu prve reakcije Hrvata nakon debakla, nikome nije jasno šta se desilo

E. Ganibegović

Na otvaranju Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Švedskoj, Hrvatska je doživjela debakl. Egipat ih je nadigrao s 31:22, a sada stižu i prve reakcije.

Selektor Hrvoje Horvat, naravno, nikako ne može biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

"Defanzivni dio nije bio dobar od početka, prelako smo primali golove. Kad se jedna ekipa kao što je Egipat razmaše, onda im ide sve što pokušaju. Kasnili smo stalno, nismo na vrijeme zatvarali.

Trebali smo ih natjerati da rješavaju s desnog vanjskog akcije. Golmani bi nam pomogli, ali ni to nije funkcionisalo. Kad u odbrani nismo dobri, stvara se nervoza i u napadu.

Imamo dan-dva za resetovati se. U teškoj smo situaciji, ali nije sve izgubljeno. Ovo je bila važna utakmica koja bi nam olakšala. Morat ćemo se sad vaditi i čupati. Izgubili smo s visokom razlikom i čeka nas dalje teško i krvavo prvenstvo".

Niti Filip Glavaš nije imao razloga da bude sretan nakon večerašnje predstave:

Oglasi

"Nismo zadovoljni, ništa nije išlo danas, posebno obrana. Kasnili smo u svaki duel, jednostavno nije išlo. Vjerujemo jedni u druge, htjeli smo pobijediti, ali obrana nije funkcionisala. Nijedan prekršaj nismo napravili kako treba. Zakazali smo. Moramo popričati u svlačionici i ući u svaku utakmicu sa 700 posto."

Igor Karačić, inače brat Ivana Karačića koji igra za Bosnu i Hercegovinu, kaže da su dali sve od sebe.

"Nemam pojma šta se dogodilo. Jednostavno su nas nadigrali. U napadu nismo pokazali ništa. Dali smo sve od sebe, ali izgleda da nismo mogli više. Imali smo priliku u drugom dijelu vratiti se, ali napad Egipta je bio vrlo raspoložen. Ovo nije bila Hrvatska kakvu svi očekuju", rekao je Igor Karačić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U istoj grupi ranije danas SAD su savladale Maroko 28:27, te nas očekuje itekako uzbudljiv nastavak takmičenja.

Naredno kolo Hrvatskoj donosi duel protiv SAD za dva dana, a podsjetimo da za reprezentaciju Amerike igra i Amar Amitović, rukometaš Krivaje i rođeni Kakanjac. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi