Trenutak kad su Hrvatice završile na stubu srama: Postale su sinonim za nemoguće!

Pojavio se snimak

Trenutak kad su Hrvatice završile na stubu srama: Postale su sinonim za nemoguće!

Admin Čaušević

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske je pravim harakirijem u završnici meča protiv Mađarske ostala bez nokaut faze Svjetskog prvenstvo. Njihov poraz je donio nevjerovatno slavlje selekciji Crne Gore.

Dok su se igrale posljednje minute utakmice u Gotenhburgu jedna rukometašica s nestrpljenjem virila kroz vrata i pratila dešavanja na terenu.

Nakon posljednjeg zvuka sirene i dramatične pobjede Mađarske nad Crnom Grom 23:22 uslijedilo je nevjerovatno slavlje u svlačionici Lavica.

Jedna crnogorska rukometašica je pokupila "muštuluk" za slavlje, dok su Hrvatice ostale da tuguju zbog nevjerovatnog poraza.

Vodile su izabranice Ivice Obrvana i šesta razlike, ali su na kraju ispustili prednost te su Mađarice pobijedile 23:22.

Oglasi

Da na kraju stvar bude gora pobjeda Mađaricama nije značila previše jer su ispale zbog slabijeg međusobnog duela od Crne Gore.

Ranije su nakon tog meča Crnogorke izgubile od Šveđanki (32:25) što bi značilo da Hrvatice u slučaju trijumfa sigurno prošle dalje. 

Međutim, desilo se suprotno te su postale sinonim za nemoguće pošto je zaista nevjerovatno šta su dopustili sebi u završnici utakmice.

Svakako veliku odgovornost za svojevrsni harakiri snosi i Obrvan koji je ne tako davno obnašao i selektorsku poziciju A rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Hrvatice su u suzama dočekala posljednji zvižduk, tješile su jedna drugu, ali okus je itekako gorak te će Obrvan morati dati neke odgovore.

Ostaje da se vidi šta će na kraju odlučiti HNS i da li će ovaj iskusni stručnjak uopšte dobiti povjerenje za nastavak svog mandata.

Top Komentari

MosaNjazri
Ne mogu na većem stubu srama od BiH nikako biti!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi