Hrvatska i Španija za prvo mjesto u grupi, Slovenci traže čudo protiv Norveške
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo

Hrvatska i Španija za prvo mjesto u grupi, Slovenci traže čudo protiv Norveške

Esmer Oštraković

Danas se igraju posljednje utakmice drugog kruga na Evropskom prvenstvu, te nas očekuje velika borba za prolaz u polufinale.

Hrvatska i Španije sigurni su putnici u polufinale iz grupe 1, te će u međusobnom duelu odlučiti o tome ko će biti prvoplasirani u grupi.

Naravno to je jako važno, jer drugoplasirani će igrati protiv Norveške koja je sjajna na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, dok će provplasirani iz grupe 1 imati nešto lakši zadatak u polufinalu.

Ukoliko imate svog favorita za prvo mjesto u ovoj grupi, Mozzart nudi sjajne kvote za ovu utakmicu koje možete pogledati OVDJE.

Bjelorusija i Austrija će odigrati utakmicu koja će odlučiti samo plasman u ovoj grupi i to u borbi za četvrto mjesto. Kvote za ovu utakmicu pogledajte OVDJE.

Također pobjeda Njemačke ne bi trebala doći u pitanje, jer je protivnik Češka. Njemačka bi trebala završiti na trećem mjestu u grup 1, a kvote su dobre. Pogledajte ih OVDJE.

U grupi 2 sigurno je samo to da je Norveška prošla dalje. Norveška će sasvim sigurno tražiti pobjedu i protiv Slovenije.

Ukoliko ostane neporažena, Slovenija ide dalje, ali to je teško očekivati obzirom da igraju protiv sjajne Norveške predvođene Sagosenom. Ukoliko vjerujete u iznenađenje Slovenije, kvote su odlične, a možete ih pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Mađarska, ukoliko želi u polufinale, mora ostvariti pobjedu protiv Portugala. Imaju bolji međusobni omjer od Slovenaca, te ukoliko pobjede Portugal, a Slovenije izgubi od Norveške, onda su Mađari u polufinalu. Kvote za ovu utakmicu pogledajte OVDJE.

Island i Švedska će večeras završiti svoj nastuš na Evropskom prvenstvu u utakmici za plasman. Obje reprezentacije će htjeti pobjedom završiti nastup, a kvote su jako dobre za ovu utakmicu. Pogledajte ih OVDJE.

Top Komentari

Sanska_Prangija
kakav glup sistem, realno..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi