Stepančić sa zvukom sirene za pobjedu Hrvatske

Nova pobjeda Hrvartske na Euru

Stepančić sa zvukom sirene za pobjedu Hrvatske

E. Škorić

Hrvatska je sa 22:21 pobijedila Češku, pa će protiv Španije u srijedu igrati za prvo mjesto u grupi.

Hrvatska je pobjedom nad Njemačkom osigurala polufinale, ali ostaje joj borba za prvo mjesto pred završnicu Evropskog prvenstva.

Selektor Lino Červar odmarao je danas većinu svojih zvijezda, ali je od iskusnijih tu bio Luka Stepančić, koji je u zadnim sekundama pogodio za pobjedu i Hrvatska je do sada ostvarila sve pobjede na Euru.

Sjajan je bio i golman Aršanin, koji je držao Hrvatsku danas u životu, mada je nagrada za igrača utakmice pripadala golmanu Češke Mrkvi.

Na kraju Mamić je bio najefikasniji s pet golova, dok su po tri dali Marić, Stepančić i Mandić. Zdrahala je kod Češke postigao sedam golova, a Hrstka četiri.

U ovoj grupi se sastaju još Španija i Bjelorusija te Njemačka i domaća Austrija.

Hrvatska - Češka 22:21

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska: Šeho, Ašanin 9 odbrana, Mar. Marić 3, Duvnajk 1, Hrstić 2, Stepančić 3, Horvat, Šarac 2, Karačić, Musa, Mamić 5, Cindrić, Brozović 1, Matanović 2, Mandić 3, Sipić.

Češka: Mrkva 12 odbrana, Galia, Hrstka 4, Bečvar, Jurka 1, Horak 1, Kasparek 3, Babak 1, Cip 1, Vanco 1, Zdrahala 7, Patzel 3, Mubenzem, Zeman, Mojzis.

Top Komentari

pero98
Malo teže od očekivanog, ali zaslužena pobjeda.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi