EHF odbio važan zahtjev Hrvatske

EHF odbio važan zahtjev Hrvatske

Edmir Škorić

Hrvatski rukometni savez (HRS) tražio je od EHF-a da pusti reprezentaciju da odmah nakon sutrašnje utakmice sa Španijom krene na put za Stockholm gdje se igra završnica Evropskog prvenstva.

Hrvati su htjeli da napuste Beč odmah nakon duela sa Španijom, ali EHF je odbio zahtjev i Hrvatska mora da prenoći u Austriji prije polaska u Švedsku.

Hrvatski savez je planirao da putuje na sjever nakon utakmice sa Španijom koja se igra u 16 sati, kako bi imali dan više za odmor, no stigao je negativan odgovor iz Evropske rukometne federacije.

EHF donosi neke čudne i loše odluke, a na raspored utakmica na Euru žalili su se i mnogi igrači. Igrači nemaju puno vremena za odmor, a velika takmičenja pod okriljem EHF-a igraju se svake godine.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Mađari, naprimjer, večerasigraju protiv Švedske, a već sutra od 16 sati protiv Portugala i ako prođu u polufinale, igrat će svoj treći meč u petak, dakle tri meča za četiri dana.

Top Komentari

pero98
Ludost, bilo bi logičnije da obje reprezentacije odmah nakon svoje utakmice otputuju iz Austrije u Švedsku. Neka im bude, ionako je to još jedna u nizu nelogičnih odluka.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi