Hrvatska pobijedila Bjelorusiju
Foto - EPA

Evropsko prvenstvo, 2. kolo

Hrvatska pobijedila Bjelorusiju

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je Bjelorusiju rezultatom 31:23 u susretu 2. kola grupe A Evropskog prvenstva.

Hrvatska je odlično otvorila meč. Dominirao je tim Line Červara u uvodnim minutama, pa su ubrzo stvorili pet golva prednosti (7:2).

Međutim, uslijedio je popriličan pad u igri Kauboja. Bjelorusi su to iskoristili i došli su na samo gol zaostatka (8:7) u 22. minuti.

Ipak, Hrvatska se ponovo budi u samoj završnici meča. Podigli su nivo igre naši susjedi i to im se isplatilo jer su na poluvrijeme otišli sa pet golova prednosti, 15:10.

Nastavak ipak donosi mnogo sigurniju igru Hrvatske. Ovog puta nisu imali oscijalcije u igri, pa je prednost iz napada u napad rasla.

Bjelorusija nije mogla napraviti apsolutno ništa i na kraju je doživjela prvi poraz na Euru, dok je Hrvatska upisala drugi trijumf.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo:

Hrvatska - Bjelorusija 31:23 (15:10)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska: Šego, Ašanin, Marić 2, Duvnjak 4, Hrstić, Stepančić 5, Horvat 2, Šarac 2, Karačić 6, Musa, Mamić 1, Cindrić 3, Matanović 1, Mandić 3, Ravnić 1, Šipić 1.

Bjelorusija: Matskevich, Saldatsenka, Brouka 2, Kulesh 2, Shylovich 1, Pulhouski, Nikulenkau, Shumak, Yuynok 3, Baranau, Lukyanchuk, Padshyvalau 1, Karalek 5, Viilupau 8, Bokhan, Gaydouchenko 1.

Top Komentari

Bhf111
Hrvatska je u rukometu velesila ako cemo iskreno. U nogometu su 2 na svijetu bili. U tenisu dobri. U skijanju imali prvake. Pa atletika. Ljudi moji mi imamo Amela Tuku i za njega niko marku ulozio nije. Mi jos ni svoje himne nemamo. Ne mozemo se porediti ma koliko ljubomorni bili
5 0
karlhajncbrazzzo
Da se mijenjamo sa Hrvatskom za grupu, prvi bismo bili u toj grupi. Dok bi oni bili zadnji u našoj grupi.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi