Hrvatske rukometašice briljirale protiv Njemačke za polufinale Evropskog prvenstva

Pokazale snagu

Hrvatske rukometašice briljirale protiv Njemačke za polufinale Evropskog prvenstva

E. Oštraković

Rukometašice Hrvatske pobijedile su Njemačku rezultatom 23:20, pa su ovjerile plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Hrvaticama je i minimalan poraz bio dovoljan za plasman među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu, no one su za svaki slučaj odigrale fantastičnu partiju i ostvarile uvjerljivu pobjedu nad Njemačkom.

Njemice su od početka bile u predenosti, u više navrata imale plus dva, mada je na poluvremenu rezultat glasio 12:12.

Uslijedila je 5:0 serija Hrvatske na startu drugog dijela i time su otvorena vrata ka polufinalu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Ana Debelić je postigla pet pogodaka u trijumfu Hrvatske, a Ćamila Mičijević četiri. Julia Maidhof je sa devet pogodaka bila ubjedjivo najbolja njemačka igračica večeras.

Hrvatska će uz Norvešku iz grupe 2 igrati u polufinalu, dok je u grupi 1 u toku borba između Ruskinja, Francuskinja i Dankinja. Francuska je dobila Švedsku, pa će Danska protiv Rusije u direktnom okršaju kasnije odlučivati o drugom putniku u polufinale.

Top Komentari

pero98
BRAVO CURE, VI STE PONOS HRVATSKE!
4 1
Saban
Bravo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi