"Idemo u Živinice po pobjedu, želimo titulu prvaka"

Iz RK Vogošća poručuju

"Idemo u Živinice po pobjedu, želimo titulu prvaka"

Midhat Šljivak

Rukometaši Vogošće nakon pobjede nad Bosnom iz Visokog i kiksa Izviđača u Istočnom Sarajevu mogu se ponovo nadati tituli prvaka BiH.

Utakmica koja može da odluči prvaka države je u subotu, 12.05.2018. u Živinicama gdje Vogošćani idu u goste nezgodnoj ekipi Konjuha. Zadnje kolo Vogošća dočekuje ekipu Sloge iz Doboja.

Izjavu za medije je dao Predsjednik UO RK "Vogošća" Fetah Kadrić

"Prije svega Rukometni klub "Konjuh" respektujemo i to su uvijek bili naši dobri sportski prijatelji bez obzira šta se desilo prošle sezone. To je jedna veoma nezgodna ekipa posebno na svom terenu. Cijelu sezonu dobro igramo i zasluženo smo tu gdje jesmo. Naš cilj je već odavno ostvaren, a to je izlazak u Evropu. Mada je meč u Ljubuškom bio proglašen utakmicom koja odlučuje prvaka BiH, poslije poraza nismo se više nadali nikakvoj šansi, međutim izgleda da ipak višegodišnji trud i dobar rad se isplatio. Kiks koji nismo očekivali da će Izviđač napraviti, vratio nam je vjeru i ponovo smo u igri za prvaka države. Moja ekipa je spremna i dat će svoj maksimum da pokažu da su to zaista zaslužili, da donesu titulu po prvi put u Vogošću i naravno da je vrate nakon toliko godina u Kanton Sarajevo", rekao je Kadrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije