Vogošćanima se vjerovanje isplatilo
Riđić: Protiv Konjuha meč sezone

Danijel Riđić za SportSport.ba

Vogošćanima se vjerovanje isplatilo

Rukometaši Vogošće su, bar prema riječima njihovog trenera Danijela Riđića, vjerovali da Izviđač do kraja može negdje kiksati i vjerovanje im se isplatilo.

Prije dva kola skrenuli su s pravog kolosijeka. U meču koji je proglašen utakmicom sezone i za koji se smatralo da će odrediti novog rukometnog prvaka Bosne i Hercegovine, Izviđač je u Ljubuškom savladao Vogošću koja je bila lider većim dijelom prvenstva.

Kada se očekivalo da će grohnuti i posustati, a Izviđač do kraja mirno privesti prevenstvo krajum rukometašima Vogošće ponovo se ukazala prilika da kapitaliziraju višegodišnji dobar rad i ulaganje.

"Nakon poraza u Ljubuškom nismo očajavali, vjerovali smo da se Izviđač negdje do kraja može poskliznuti. To se desilo protiv Slavije pa nas sada šest bodova dijeli od titule prvaka", priča trener Vogošćana Danijel Riđić.

Koliko je on očekivao da baš Slavija pomrsi račune, posebno što je bilo dosta priče o namještanju.

"Ma nije moglo biti nikakvog namještanja, jer Slavija se bori za opstanak, gori joj pod nogama. Osim toga oni ove polusezone igraju stvarno odlično, nekoliko je jako dobrih igrača među kojima i Duško Čelica. Namučili su Zrinjski u Mostaru i opće nije iznenađenje što su remizirali sa Izviđačem."

Igrač Vogošće Alen Geko nedavno je izašao u javnost s optužbama da Izviđač kupuje utakmice, što nije stav Vogošće. Riđić nema sudijskih zamjerki na njihov međusobni okršaj kada su se vratili nakon zaostatka, ali na kraju ipak izgubili."

"Ma mi smo sami sebi krivi. Sve je bilo regularno, utakmica dobra. Na kraju nismo imali snage da prelomimo meč u svoju korist. Mislim da je presudilo što nismo dovoljno fizički spremni. U zadnjim utakmicama dosta rotiramo, pokušavamo osvježiti igrače, jer baš zbog nespremnosti imamo i dosta njih koji su povrijeđeni."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Još dva kola su do kraja Vogošća će za vikend odmjeriti snage s Konjuhom, a onda još dočekuje Slogu.

"Ova naredna utakmica nam je ključna, za nju se posebno pripremamo jer je Konjuh tradicionalno neugodan, u Živinicama je uvijek teško dobiti. Mi moramo dati više od maksimuma jer znamo šta dobivamo. Poslije Izviđača nije bilo pritiska na igrače jer smo mi svoj cilj ispunili, ali naravno sada kada nam se ukazala šansa da osvojimo titulu trebali bi to ozbiljno shvatiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije