Ignorisao sve: Predsjednik EHF pisao uposlenici RSBiH

Jedina koja ima korespondenciju

Ignorisao sve: Predsjednik EHF pisao uposlenici RSBiH

Ko je u svijetu bh. rukometa ne može da ne zna za Almu Čengić, gorljivog borca za pravdu, protiv javašluka, nesposobnosti u sveopćem rasulu, nekadašnju uposlenicu koju je nova garnitura u RSBiH nakon 17 neisplaćenih plaća "rasposlila".

Dakle i ona i ostalih četvoro uposlenika ne rade, ne dolaze na posao jer su suspendovani, no ipak su zaposleni, bar Alma koja jedina ima korespondenciju sa EHF-om, a da to nije generalna sekretarica u ostavci Lejla Hairlahović. Kolokvijalno rečeno jedina zna napisati mail.

Na njenu adresu danas je pisao predsjednik Evropske rukometne federacije Michael Wiederer, a ona je mai proslijedila na adrese sva tri saveza kantonalnima i RSBiH. Wiedere se oglasio nakon apela dugogodišnje uposlenice koja je upućčena u sva (nemila) dešavanja prethodnih godina.

Ono što je napisao Wiederer prenosimo u cjelosti:

"Kao gest pristojnosti i zbog činjenice da ste godinama sarađivali kao član Vašega saveza s Europskom rukometnom federacijom, odgovorit ću na vaše e-mailove od 16. i 20. avgusta.

Istodobno želimo istaknuti da poruke o bilo kakvoj strukturnoj i pravnoj poziciji sadašnje sadašnjeg RSBiH nisu relevantne zbog činjenice da niže potpisane osobe s gledišta EHF-a nemaju pravo predstavljati rukometni sport u međunarodnom sportskom svijetu.

Nažalost, politička i sportsko-politička situacija u BiH ne pružaju osnovu za međunarodnu prisutnost bh. rukometa.

Stoga se EHF obratio službenim institucijama u vašoj zemlji, a nismo definitivno spremni ni na koje drugo rješenje nego na Savez koji će biti prepoznat od države države i NOC-a.

Osjećajte se ovlaštenima da dalje prenesete ove poruke onima u rukometnoj porodici koji su zainteresirani za rezultat koji odgovara interesu rukometa.

Stvarno mi je žao što se nakon tako dugo vremena ne može postići nikakav rezultat i da EHF mora poduzeti takve korake."

U prevodu, EHF je primoran suspendirati Savez, reprezentaciju i naše klubove i nema namjeru naduravati se sa raznim priznatim i nepriznatim strukturama svojevrsnog polusvijeta.

Do danas je bio rok da se Savez očituje EHF-u, no kako je sjednica UO zakazana za četvrtak, jasno je da smo malo zakasnili. Nismo puno, danas je ponedjeljak, tri dana samo.

Top Komentari

mlacenica1
Putuj Evropo, nemoj cekati na nas...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi