Smajlagić: Šveđani su mašine, parirali smo im na momente

Selektor BiH poslije poraza

Smajlagić: Šveđani su mašine, parirali smo im na momente

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je Evropsko prvenstvo u rukometu otvorila porazom od Švedske 29:20, ali bez obzira na to Irfan Smajlagić je bio zadovoljan poslije meča.

Selektor Smajlagić je istakao da je BiH igrala protiv aktuelnih prvaka Evrope te da su im njegovi izabranici uspješno parirali na momente.

"Poraz protiv evropskih prvaka i reprezentacije koja je energetski savršena i tehnički besprijekorna, uspjeli smo parirari u pojedinim dionicama, ali za pozitivan rezultat treba veći kontinuitet", rekao je Smajlagić te nastavio:

"Par minuta vas dovodi do minusa i rezultata kojeg je teško sustići, oni su kao mašina, lijepo je igrati, da osjetite tu draž, rezultat je podnošljiv, mislim da smo odigrali korektno."

Govorio je o razlici iz pripremnog perioda i nastupu protiv Šveđana uz naglasak da je zadovoljan onim što je vidio protiv skandinavke selekcije.

"To su dva različita turnira. Yellow Cup je bio prezahtjevan, tri dana tri utakmica. Igrači su došli sebi, sada su imali puno više energije onda je i mentalno jača glava i donose se kvalitnije odluke. Generalno sam zadovoljan"

Oglasi

Naredni meč BiH igra u subotu kada će za rivala imati Nizozemsku, bit će to na neki način direktan duel za drugo mjesto.

"U odnosu na Švedsku igrau treba po mogućnosti podići i zadržati kontinuitet, puno je lakše igrati protiv Nizozemske. Važno je da imamo samopouzdanje i vjeru u ono što radimo. S takvim pristupom dolazi rezultat."

Meč u Mannheimu je pratilo nešto više od 10.000 gledatelja, a značajnu podršku imala je i BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Uvijek je dobro kad imate atmosferu. Isključim se kao trener, ali kada se pogleda na tribine, to je plus igračima, daje im energiju i mislim da će nam u narednoj utakmici publika biti dodatni igrač."

Smajlagić je dodao da će se sutra znati nešto više o zdravstvenom stanju Senjamina Burića koji je meč završio ranije zbog povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi