Islanđani vratili Portugalce u realnost

Island bolji od Portugala

Islanđani vratili Portugalce u realnost

A. Čaušević

U prvom susretu današnjeg programa Evropskog prvenstva u rukometu Island je pobijedio Portugal rezultatom 28:25.

Portugalci su igrali sjajan turnir, pobijedili su nekoliko favorita, ali su danas protiv raspoloženih Islanđana jednostavno bili nemoćni.

Island je odlično ušao u utakmicu sa serijom 4:0, poslije će se ispostaviti da je to bilo ključno za ovaj susret. Poslije prvog poluvremena Island je imao prednosto od 14:12.

U nastavaku obje reprezetnacije su imale svoje periode bolje igre, uglavnom se igralo u serijima od dva do tri gola. Konačan rezultat glasio je 28:25.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Island su do pobjede vodila četiri igrača, Smarason je zabio osam golova, dok su po pet dodali Petersson, Sigurdsson i Palmarson. Gustavsson na golu je imao 12 odbrana.

Kod Portugala se čak 11 igrača upisalo među strijelce, a najbolji sa četiri gola je bio Martins. Quintana je imao 11 odbrana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi