Ivano Balić: Meč sa Srbijom je opasan, ali ne iz nekadašnjih razloga
Ivano Balić: Červar je izbornik pobjednik

Sutra velikim duelom u Splitu počinje EP

Ivano Balić: Meč sa Srbijom je opasan, ali ne iz nekadašnjih razloga

Evropsko rukometno prvensto u Hrvatskoj počinje sutra, a već na startu očekuje nas balkanski okršaj između Hrvatske i Srbije u splitskoj Spaladium areni.

I premda su sve oči uprte u taj duel koji nikome ni po čemu nije krucijalan, osim možda razularenim masama koji će iskoristiti priliku za promociju ultranacionalističkih stavova, najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić, koji je bio sudionik utakmice između istih rivala u Beogradu 2012. kazao je da meč ne treba posmatrati kao nekadašnje ranije.

"Oni nisu loši, imaju dobrih igrača, ali nikako da im se reprezentacija posloži. To je za nas opasna utakmica i to zato jer je prva. Recimo da nam je treća po redu, bilo bi jednostavnije", kazao je Balić u razgovori za Sportske novosti i dodao:

"Rekao sam prva je utakmica, zato je posebna. A ne iz nekih drugih razloga kakve smo imali ranije. Nema potrebe Srbiju tretirati na poseban način, po meni su suparnik za respekt kao i druge momčadi."

Balić je prokomentirao i povratak Line Červara na kormilo reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Červar je izbornik pobjednik. Ima široki kadar, vratio je iskusne igrače. To je dobar potez, jer ti najiskusniji mogu podnijeti pritisak, odnosno u stanju su psihološki pomoći mladima. Imamo vrlo izjednačenu selekciju s dvojicom izvanrednih igrača, Duvnjakom i Cindrićem. Červar će znati rotirati ih, u nekim situacijama i odmarati."

Prema Balićevom mišljenju, iako je Hrvatska domaćin i kao takva favorit za osvajanje jedinog zlata koje im nedostaje, Francuska i Švedska su glavni pretendenti za naslov šampiona Starog kontinenta.

Top Komentari

bsk
bio vrhunski igrac,mislim da ga je losa radna etika sprijecila da duze igra na vrhunskom nivou kao karabatic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi