Kao grom iz vedra neba: Vraća se legendarni Ivano Balić!
FOTO: EPA

Zanimljive vijesti iz susjedne Hrvatske

Kao grom iz vedra neba: Vraća se legendarni Ivano Balić!

H. Zilić

U toku je Evropsko prvenstvo u rukometu i sva pažnja je usmjerena prema najboljim evropskim selekcijama, ali jedna zanimljiva vijest stiže iz susjedne Hrvatske.

U rukometni svijet se vraća legendarni Ivano Balić i to u klub gdje je sve i počelo.

Legendarni i nekada najbolji rukometaš svijeta od početka ove godine član je stručnog štaba RK Split koji se takmiči u drugoligaškom karavanu hrvatskog rukometa.

Balić je upravo u RK Split napravio prve rukometne korake, a sada je došlo vrijeme da svom matičnom klubu ponudi ogromno rukometno znanje.

U splitskom klubu su izdali saopštenje i upoznali javnost sa novom saradnjom i pvoratom Balića.

Oglasi

"Kako kažu "svugdi pođi ali doma dođi". Nismo mogli poželjeti bolje pojačanje na ovoj polusezoni. Našem stručnom stožeru se priključio najbolji igrač na svijetu, Ivano Balić.

Sigurni smo da će svojim rukometnim znanjem i iskustvom uvelike pomoći našim trenerima, a pogotovo našim mladim igračima.

Vjerujemo da će nam Ivano pomoći da u narednim godinama napravimo i još jedan korak više i da se vratimo u najviši rang Hrvatskog rukometa.

Ivano dobro nam došao", stoji u saopštenju RK Split.

[related]https://www.facebook.com/photo?fbid=891714059625704&set=a.761497449314033[/related]

Inače za Hrvatsku je sjajno počelo Evropsko prvenstvo jer je njihova reprezentacija u prvom kolu grupne faze savladala Španiju ubjedljivim rezultatom 39:29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi