Izviđač odigrao vrhunski meč, Celje uz dosta sreće slavilo

Seha liga, 2. kolo

Izviđač odigrao vrhunski meč, Celje uz dosta sreće slavilo

Midhat Šljivak

Rukometaši Izviđača poraženi su danas od slovenačkog Celja u 2. kolu SEHA lige rezultatom 32:31.

Fantastičnu partiju je pružio mladi tim iz Ljubuškog, ali na kraju je favorit ipak slavio minimalnu pobjedu.

Tim Zdenka Grbavca je od samog početka pružio žestok otpor slovenačkom timu. Igrali su fantastično na obje strane terena, a na poluvrijeme su otišli s golom prednosti, 15:14.

Nastavio je domaći tim sa sjajnom igrom i u nastavku meča. Imali su i tri gola prednosti, ali su se iskusniji Slovenci uspjeli vratiti, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Skauti su se držali sjajno. Iako su dobar dio završnice igrali s igračem manje, nisu Celju dozvolili niti u jednom trenutku da se eventualno odvoji.

U posljednji minut se ušlo neriješenim rezultatom (31:31), Pavlakov udarac brani golman gostiju, te je Celje krenulo u napad.

Sudije su na osam sekundi do kraja dosudile sedmerac, pa je Celje došlo do vodstva 32:31.

Hrstić je promašio zadnji napad za domaće i gosti su slavili pobjedu u ovom meču.

Blaž Janc je osam golova predvodio Celje, a isti broj golova je za Izviđač je postigao Matej Hrstić.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi