Izviđač slavio u Doboju, Borac sa +4 putuje u Gračanicu

Polufinale doigravanja za prvaka BiH

Izviđač slavio u Doboju, Borac sa +4 putuje u Gračanicu

E. Škorić

Rukometaši Borca i Izviđača ostvarili su pobjede u prvim polufinalnim utakmicama doigravanja za prvaka Premijer lige BiH.

Borac je u Boriku sa 24:20 savladao Gračanicu i sa +4 putuje na teško gostovanje, s nadom da će ipak izboriti finale doigravanja.

U početku meča sjajna izdanja golmana Ljubišića i Ahmetaševića, a prvi put je domaćin stigao do plus dva (4:2) u 13. minuti.

Gračanlije dolaze do 8:8 u 25. minuti, a ubrzo i do prvog vodstva na meču, da bi ipak 11:10 imao Borac na poluvremenu.

U nastavku domaćin nešto boljom igrom stiže do pristojne zalihe uoči revanša koji se igra za četiri dana.

Izviđač je sa 29:27 slavio u gostima kod Sloge u Doboju i sada je korak od finala, mada to mora da potvrdi na svom parketu u Ljubuškom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Miljan Ivanović sa deset pogodaka, dok je kod domaćih najbolji bio Vukašin Zekić sa šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi