Izviđač u SEHA ligi, Goražde ostaje u premijerligaškom društvu?

U Goraždu očekuju potvrdu informacije

Izviđač u SEHA ligi, Goražde ostaje u premijerligaškom društvu?

S. Mlaćo

Prvak protekle sezone Premijer lige BiH u rukometu ljubuški Izviđač naredne sezone će igrati SEHA ligu.

Potvrđeno je to na zvaničnoj stranici lige, te se Ljubušaci tako vraćaju u ovo takmičenje nakon dvije sezone.

U novoj sezoni SEHA lige nastupat će deset klubova, a ova informacija obradovala je i čelnike RK Goražde.

Naime, Goraždani nisu izborili opstanak u premijerligaškom društvu, ali bi ipak trebala igrati u Premijer ligi s obzirom da je teško očekivati da će tim iz Ljubuškog igrati na dva fronta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Goraždani su prije dva mjeseca poslali zahtjev za preispitivanje Propozicija donesenih 31.08. 2017. godine bez kvoruma i koje nisu bile u skladu sa Pravilnikom donesenim isti dan. Sada se i na ovaj način, tačnije učešćem ekipe Izviđača u SEHA ligi otvara prostora MRK Goražde za ostankom u Premijer ligi.

Zanimljivo da zbog katastrofalne situacije u RS BiH još uvijek nije poznato ni kada će startati nova sezona elitnog ranga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi