U Goraždu praznik rukometa

Turnir rukometnih veterana

U Goraždu praznik rukometa

Goražde će ovoga jula biti domaćin turnira rukometnih veterana, a u grad na Drini doći će desetak ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U Organizacionom odboru ističu da pripreme već teku planiranom dimanikom. Na ovom turniru učešće će uzeti i dvije ekipe rukometnih veterana iz Goražda, dječaci sa Drine koji su uglavnom izvan Bosne i Hercegovine, kao i nešto mlađi veterani koji žive u Goraždu.

Rukometni veterani Radnički 1957 iz Goražda učestvovali su na brojnim takmičenjima rukometnih veterana u BiH, ali i regiji, gdje su osvajali zapažene rezultate, a na posljednjem turniru u Tuzli osvojili su prvo mjesto.

Sportski spektakl na Drini trajat će tri dana, za 27. juli predviđeno je otvaranje turnira, sa cjelodnevnim takmičenjem, da bi se turnir nastavio i preostala dva dana 28. i 29 jula.

Također u subotu, 28. jula Organizacioni odbor pripremio je bogat sadržaj za sve učesnike. Između ostalog planirano je i splavarenje niz Drinu, te spuštanje određenim brojem rafting čamaca čime će biti upriličen nezaboravni doživljaj na obalama rijeke.

Šest muških te tri ženske ekipe iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske do sada su već potvrdile učešće na ovom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti