Izviđač večeras počinje sezonu: Protiv Meškova sa sedam novih igrača

Šestorici novajlija pridružio se i Anes Bečić

Izviđač večeras počinje sezonu: Protiv Meškova sa sedam novih igrača

Rukometaši bh. prvaka Izviđača večeras kreću u avanturu koja se zove SEHA liga. Jedini klub kojig se ovoga ljeta smisleno pripremao jer je znao kada mu počinje nova sezona u istu će ući u potpuno izmjenjenom sastavu u osnosu na onaj koji je osvojio titulu.

Izviđač je u odnosu na prošlu sezonu doživio velike promjene. Nisu više tu Josip Šarac, David Mandić, Božidar Leković, Marko Ivanković, Mateo Rodin, Ivan Budalić, Ivo Mišković, Kristijan Jarak i Luka Vučić.

Među pomenutim igračima većina je nosilaca igre, a njihove izostanke pokušat će nadomjestiti Vedran Delić, Martino Kordić, Goran Anđelić, Dragan Šoljić (Zrinjski), Duje Maretić (Split), Amir Muhović (Bosna Sarajevo), te posljednji u nizu novajlija, Anes Bečić potencijalni i povremeni reprezentativac BiH koji je afirmaciju stekao kao desno krilo Vogošće, a posljednji angažman imao u Maccabiju iz Tel Aviva.

Također umjesto Silvija Ivandije, ekipu će u narednoj sezoni voditi Mario Bjeliš pred kojim nisu postavljkeni nikakvi posebni ciljevi. Dosta je ako nekoliko drugih, mlađih igrača stekne afirmaciju.

"Jedina ambicija nam je da što bolje odigramo u zahtjevnoj ligi kakva je SEHA liga. Premda su slocvenski klubovi otkazali učešće mislim da ona nije ništa slabija nego lani, tu je Steaua Bukureš, Tatran se pojačao... Mislim da će konkurencija biti ozbiljnija, i da će utakmice biti neizvjesnije."

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Prvi protivnik večeras od 19 sati Izviđaču će biti bjeloruski Meškov Brest.

"Meškov je ozbiljna ekipa koja je svake godine u vrhu, sada imaju i novog trenera Španjolca. Što se nas tiče, mi moramo igrati glavom, naša igra mora imati glavu i rep... Trebamo se bacati za svaku loptu, a gdje će nas to dovesti vidjet ćemo na kraju", riječi su stratega “Skauta”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti