Izviđač vodio na poluvremenu, ali na kraju upisao šesti poraz u SEHA ligi
Foto: Jabuka.tv

Sedmo kolo regionalnog takmičenja

Izviđač vodio na poluvremenu, ali na kraju upisao šesti poraz u SEHA ligi

Rukometaši Izviđača su večeras gostovali u Bukureštu gdje su protiv tamošnje Steaue upisali poraz u sedmom kolu SEHA lige.

Rumuni su slavili pobjedu rezultatom 36:32, ali su pitanje pobjednika riješili tek u finišu meča.

Bh. prvak je igrao odlično u prvom poluvremenu i na odmor otišao vodstvom od tri gola razlike (16:19), ali su domaći već na otvaranju drugog poluvremena napravili veliku seriju i preuzeli prednost.

Vratio se, međutim, Izviđač vrlo brzo u pravi ritam i držao priključak sve do zadnjih 10-ak minuta kada Steaua ipak rješavanja pitanje pobjednika.

Steaua je na taj način nanijela šesti poraz prvaku naše države u SEHA ligi.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

U pobjedničkoj ekipi je najefikasniji bio Gabriel Florea sa osam golova, dok je šest postigao Krsto Milošević. Po pet su dodali Humet iConstantina.

U redovima Izviđača su se istakli Josip Ćutura i Vasilije Kaluđerović sa po osam golova, dok je pet postigao Anes Bečić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi