Izviđač se u derbiju poigrao sa Vogošćom

Premijer liga BiH

Izviđač se u derbiju poigrao sa Vogošćom

E. Oštraković

Rukometaši Izviđača opravdali su ulogu favorita na svom terenu protiv Vogošće u okviru 15. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vogošća je u dosadašnjem dijelu prvenstva igrala jako tvrd rukomet i malo ko se naigrao protiv ove ekipe.

Danas je to u potpunosti bilo obrnuto. Rukometaši Izviđača praktično su se poigrai sa gostujućim igračima i na kraju su upisalu ubjedljivu pobjedu od 13 razlike, a konačan rezultat bio je 40:27.

Već nakon prvog poluvremna bilo je jasno ko će ostvariti pobjedu na ovoj utakmici, a gosti su samo spašavali čast u drugom dijelu utakmice.

Naime, Izviđač je u prvom poluvremenu igrao tako dobro da su imali zalihu od deset golova na odmoru, a rezultat je bio 21:11.

Drugo poluvrijeme bilo je nešto lošije za domaće, te su gosti uspjeli da smanje razliku, a na kraju je utakmica završena pobjedom domaćih od 40:27.

Oglasi

Izviđač je nakon ovog kola na prvom mjestu i ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Gračanicu.

Ovom pobjedom tim iz Ljubuškog je savio veliki pritisak na Gračanlije koje u petak gostuju u Banjaluci kod Borca.

Vogošća je nakon ovog poraza na 4. mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH, 15. kolo:

RK Izviđač - RK Vogošća 40:27

Top Komentari

micelj
Izviđač Šampion i ove godine zna se ko igra najljepši i najbolji Rukomet. Akademija je čudo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi