Vogošća sigurna protiv Čapljine

Premijer liga BiH

Vogošća sigurna protiv Čapljine

H. Zilić

Odigrana je zaostala utakmica 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše u kojoj je Vogošća opravdala ulogu favorita protiv Čapljine i slavila sa 15 golova razlike (31:16).

Fenjeraš nije imao šansi večeras u Vogošći gdje je domaća ekipa rutinskom partijom stigla do sigurnog trijumfa.

Počelo je laganim ritmom, a onda je Vogošća sredinom prvog poluvremena otišla na +5 i nakon toga prednost se povećavala iz minute u minut.

Gosti su imali puno problema u napadu, tako da više od ubjedljivog poraza nisu mogli.

Na kraju konačnih i pomenutih 31:16 za Vogošću koja se sada okreće revanš duelu osmine finala EHF European Cupa gdje dočekuju za vikend rumunjski Baia Mare.

Pred bh. predstavnikom je težak zadatak jer su u prvom meču poraženi sa deset golova razlike.

Oglasi

Što se tiče Premijer lige BiH nakon večerašnjeg meča Vogošća je na četvrtoj poziciji sa 17 osvojenih bodova i do kraja bi moglo biti dosta uzbuđenja u vrhu tabele.

Čapljina je fenjeraš i još uvijek nisu upisali nijedan bod u novoj sezoni.

Vogošća u narednom kolu igra derbi u gostima kod lidera Izviđača, dok će Čapljina ugostiti Hercegovinu iz Nevesinja.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zaostala utakmica 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše:

RK Vogošća - HRK Čapljina 31:16

Top Komentari

Fizo
Ako mislite da ste portal od utjecaja,raspitajte se zašto nema na Sofascoru ni riječi o BiH rukomutu a imaju države koje i ne znaju što je to rukomet.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi