RK Bosna Visoko predstavila prva pojačanja

Stigla dva rukometaša

RK Bosna Visoko predstavila prva pojačanja

E. Oštraković

Nakon što su visočku Bosnu napustili Enes Skopljak i Irhad Alihodžić, danas su predstavljena i prva pojačanja u ovom klubu.

Tako će u drugoj polusezoni dres Bosne nositi Mirza Mimić, povratnik u Visoko. Poretklih nekoliko godima Mimić je igrao za Bosnu iz Sarajeva.

Mimić igra na poziciji desnog beka, a u svojoj karijeri je osim dvije Bosne igrao i za Željezničar i Vogošću Poljine Hills.

Osim klubova iz BiH, Mimić je igrao za finske klubove HIFK Helsinki, Cocks Riihimaki i Atlas Vantu, te za portugalsku Madeiru Andebol i tursku Gumushane.

Drugo pojačanje visočke Bosne je Adnan Jamaković koji se nakon polusezone provedene u Gradačcu vraća u svoj matični klub.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Jamaković je bivši omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, a igra na poziciji lijevog krila.

Prije nekoliko sezona upravo Jamaković je bio najbolji strijelac Bosne iz Visokog, a sličnom uspjehu se iz njegovog kluba nadaju i sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi