RK Bosna Visoko žestoko kažnjena zbog incidenta protiv RK Gračanica

Savez donio odluku

RK Bosna Visoko žestoko kažnjena zbog incidenta protiv RK Gračanica

E. Oštraković

Utakmica koju su u okviru prvenstva Bosne i Hercegovine odigrale ekipe Bosne iz Visokog i Gračanice, imala je ružan završetak.

Naime, tada su se nakon završetka utakmice prvo potukli igrači, a zatim su i navijači domaće ekipe utrčali u teren da se obračunaju sa gostima.

Jedan od navijača je to i uspio, te je natrčao na Adnana Tufekčića i udario ga u glavu, a zatim se vratio na tribine.

Nakon pregledane dokumentacije koju je naknadno tražio komesar Premijer lige Bosne i Hercegovine, Alija Hasić, donesena je konačna odluka.

Tako se Rukometnom klubu Bosna izriče novčana kazna u iznosu od 2000 KM zbog ranog prekida snimanja utakmice.

Osim toga dvorana u Visokom je suspendovana na dvije utakmice, a jednu utakmicu kazne su već odradili u četvrtom kolu.

Oni su u toj utakmici dočekali ekipu Leotara i to u dvorani u Hadžićima, gdje će vjerovatno odigrati i svoju narednu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prvu narednu domaću utakmicu u Visokom ekipa Bosne odigrati će 29.10. kada im u goste dolazi ekipa Krivaje iz Zavidovića.

Iz Bosne su se već izvinuli gostima iz Gračanice, kao i cjelokupnoj javnosti zbog dešavanja na utakmici, te se nadaju da se takve scene više nigdje neće ponoviti.

Top Komentari

SarajFK
Bas su ih zestoko kaznili HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi