RK Bosna stigla žestoka kazna, ali nije još gotovo

Visočki klub u problemima

RK Bosna stigla žestoka kazna, ali nije još gotovo

H. Zilić

Za vikend bh. sportsku javnost razočarala su dešavanja sa utakmice rukometne Prmijer lige BiH između Bosne Visoko i Gračanice.

Gosti su dobili susret 30:31 golom u zadnjim sekundama utakmice, nakon čega su domaći navijači utrčali na teren nezadovoljni suđenjem sudijskog para.

U cijeloj gužvi dva rukometaša Gračanice su dobila udarce od strane domaće publike, pa je bilo jasno da RK Bosna očekuje kazna.

To je i danas dobilo zvaničnu potvrdu, ali tu neće biti kraj kaznama za klub iz Visokog.

Komesar takmičenja utvrdio je da RK Bosna nije u potpunosti ispoštovala član 47. Propozicija takmičenja, a koji se odnosi na live stream utakmice.

"Prema propozicijama utakmica se snima dok svi akteri ne napuste dvoranu, odnosno teren za igru. Live stream iz dvorane u Visokom je prekinut tako da sporna dešavanja nakon utakmice nisu snimljena.

U skladu sa Propozicijama takmičenja RK Bosna se izriče novčana kazna u iznosu od 2000 KM, dok se dvorana u Visokom suspenduje do okončanja postupka", stoji u saopštenju komesara.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Komesar je zatražio i dopunske izjave službenih predstavnika sa utakmice u Visokom, kao i zvanični zapisnik sačinjen od strane MUP-a Zeničko-Dobojskog kantona, što znači da će kazne za Bosnu biti još rigoroznije dok izvještaji budu kompletirani.

Publika je upravo bila vjetar u leđa igračima Bosne, punili su dvoranu "Mladost" u Visokom, tako da će ovo sigurno biti veliki neodstatak u nastavku prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi