Jasna poruka iz RK Borac: Prekinite prvenstvo

Šta će na kraju biti?

Jasna poruka iz RK Borac: Prekinite prvenstvo

E. Oštraković

Obzirom na cijelu situaciju oko rukometnog prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, klubovi su počeli izadavati saopštenja.

Neki čelnici klubova navode da su iza prekid prvenstva, neki da se treba nastaviti.

Raznih mišljenja ima, a saopštenje su izdali i iz RK Borac koji je lider na tabeli u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“S obzirom na širenje virusa korona i njegov uticaj na sve sfere društvenog života u Bosni i Hercegovini, Rukometni klub Borac m:tel smatra da je potrebno prekinuti takmičenje u tekućoj sezoni Premijer lige BiH.

Nažalost, ni najoptimističnije prognoze nadležnih ne pokazuju da će se stanje kod nas promijeniti u narednih mjesec dana, što dodatno ukazuje da bi bilo potpuno besmisleno da, nakon tri ili više mjeseci bez treninga, nastavimo takmičenje. I kada bi se to dogodilo, regularnost takmičenja tek tada bi bila dovedena u pitanje.

Nastavak sezone na ljeto, u junu ili julu, tek bi dodatno zakomplikovao situaciju i doveo klubove u dodatni problem. Postavlja se pitanje ugovora koje imamo sa igračima, a koji važe do kraja maja ove godine. Osim toga, ljetni prelazni rok ne bismo mogli adekvatno iskoristiti. Svi ovi razlozi, ponavljamo, doveli bi u regularnost pitanje Premijer lige BiH.

Rukometni klub Borac m:tel nikada nije bio za rješavanja ovako krupnih pitanja administrativnim putem. Bili bismo mnogo srećniji da smo u nastavku prvenstva imali priliku na terenu dokazati da smo najkvalitetniji rukometni klub ove sezone u Premijer ligi BiH, što pokazuje i trenutni poredak na tabeli, ali, nažalost, viša sila to ne dozvoljava.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Svjesni ozbiljnosti situacije, težine odluka nadležnih organa Rukometnog saveza BiH, RK Borac m:tel smatra da je potrebno donijeti odluku o zvaničnom prekidu takmičenja, odnosno završetku sezone, te prihvatanjem trenutnog poretka na tabeli proglasiti šampion, kao i ekipe koje će napustiti Premijer ligu BiH, prema propozicijama i odlukama donešenim prošle godine.

Uvjereni da će naš prijedlog biti prihvaćen, uz najljepše želje da se sve ovo što prije završi bez zdravstvenih problema bilo koga od nas, srdačno Vas pozdravljamo”, navodi se u saopštenju RK Borac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti