Već poznati prvaci u rukometnoj Premijer ligi za muškarce i žene?

Umičevićev prijedlog je da se dodijele titule liderima

Već poznati prvaci u rukometnoj Premijer ligi za muškarce i žene?

E. Škorić

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević smatra da sezonu rukometne Premijer lige BiH u muškoj i ženskoj kategoriji treba završiti.

Po uzoru na Košarkaški savez BiH, koji je prije vremena okončao prvenstvo i proglasio prvake, tako sada u Rukometnom savezu planiraju da dodijele titule klubovima koji su trenutno lideri u ligama.

"Na ovaj način bismo olakšali klubovima. Trenažni proces je prekinut, pitanje je kad će ponovo i da li će početi, a klubovi drže igrače u neizvjesnosti i treba da ih plaćaju. Na ovaj način klubovi neće morati da plaćaju hranu i smještaj za igrače", rekao je Umičević.

To bi značilo da bi prvak Premijer lige za rukometaše bio Borac koji je trenutno lider, te da u ženskoj konkurenciji titulu ponesu Grude.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Umičević je također iznio prijedlog da se finale Kupa odigra sedam dana prije početka nove sezone i da se naknadno dogovori o ekipama koje ispadaju iz liga.

Ovakve odluke sigurno ne podržavaju ekipe koje i dalje imaju šansi da osvoje titulu, no navodno je ovaj prijedlog uveliko aktivan među članovima Rukometnog saveza i uveliko se razmatra da se donese takva odluka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi