Nijemac se pretvorio u hobotnicu i čudesnom odbranom Srbiju ostavio u nevjerici

Joel Birlehm je bio na nivou

Nijemac se pretvorio u hobotnicu i čudesnom odbranom Srbiju ostavio u nevjerici

A. Čaušević

U derbi susretu grupe E Svjetskog prventva u rukometu Njemačka je pobijedila Srbiju rezultatom 34:33 te tako osigurala plasman u glavnu rundu turnira. 

Njemačka je zasluženo stigla do drugog trijumfa u grupi nakon što je imala prednost tokom cijelog meča iako su srbijanski rukometaši bili poprilično uporni da dođu do pozitivnog rezultata.

Čovjek odluke je bio neko od koga se to najmanje očekivalo. Riječ je o rezervnom golmanu njemačke reprezentacije Joelu Birlehmu.

Birlhem je u posljednjih 14 minuta utakmice imao sedam odbrana. Svaki put kada su Orlovi mogli prići na gol zaostatka Nijemac bi se pretvorio u hobotnicu.

Imao je niz fantastičnih odbrana od kojih se najviše izdvaja ona kada je šutirao Borzas, ali je to Birlehm odlično skinuo.

Njemačka je ranije pobijedila i Katar te joj je u trećem duelu ostao meč protiv Alžira. Već sada je jasno da će u glavnu rundu prenijeti četiri boda što im daje odličnu poziciju da mogu do četvrtfinala.

S druge strane Srbija će nakon uvodne pobjede protiv Alžira u duelu protiv Katara odlučivati za drugo mjesto u grupi i ganjati što povoljniju poziciju za glavnu rundu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi