Minimalac Šveđana nakon fantastičnog preokreta protiv Srbije, Hrvatska i Španija sigurni

Svjetsko prvenstvo kuca na vrata

Minimalac Šveđana nakon fantastičnog preokreta protiv Srbije, Hrvatska i Španija sigurni

E. Oštraković

Nove prijateljske utakmice odigrane su u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u rukometu koje počinje za nekoliko dana.

Srbija je u Lundu pred oko 3000 navijača odigrala sjajnu utakmicu protiv Švedske, ali je nakon preokreta ostala bez pobjede.

Igrala je Srbija sjajan rukomet u prvom poluvremenu, a to najbolje govori činjenica da su na odmor otišli sa vodstvom od dva razlike, a bilo je 17:19.

Ipak, u drugom poluvremenu favorizovana Švedska je ubacila i veću brzinu, te je uspjela da ostvari preokret i upiše minimalnu pobjedu od 35:34.

Švedska - Srbija 35:34 (17:19)

Švedska: Wanne 7, Pellas 7, Pettersson 4, Gottfridsson 3, Darj 3, Sandell 3, Claar 2, Lagergren 2, Johansson 2, Egberg, Bergendahl

Oglasi

Srbija: Pechmalbec 5, Vejin 5, Marsenič 5, Đorđić 3, Nikolić 3, Ilić 2, Borzaš 2, Dodić, Radivojević, Abutović, Ilić, Vorkapić

Odigrano je još nekoliko prijateljskih utakmica u kojima su uglavnom favorizovane ekipe ostvarile pobjede pred početak Svjetskog prvenstva.

Španija je sa lakoćom ostvarila pobjedu protiv Bahreina. Nakon što su poslije prvog poluvremena imali vodstvo od 18:13, na kraju su upisali pobjedu od 34:21.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poljska je ostvarila laganu pobjedu protiv Belgije sa 29:18, a Hrvatska je sa šest razlike savladala reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Hrvati su nakon prvog poluvremena imali prednost od 22:19, a utakmica je završena pobjedom domaće reprezentacije od 40:34.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi