Prva zvijezda i lider Srbije: Na Svjetskom prvenstvu imamo samo jedan cilj

Bogdan Radivojević za SportSport.ba

Prva zvijezda i lider Srbije: Na Svjetskom prvenstvu imamo samo jedan cilj · Intervju

E. Oštraković

Svjetsko prvenstvo u rukometu počinje u srijedu, a sigurno da je pred ljubiteljima ovog sporta još jedan pravi spektakl, kao što su i navikli da to bude u januaru.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu se mnogo očekuje od Srbije, koja od promjene na selektorskoj poziciji i dolaska španca, Tonija Gerone, igra lijep rukomet za oko, ali i rukomet koji donosi rezultat.

Jedan od lidera i sasvim sigurno prva zvijezda reprezentacije Srbije je rukometaš Pick Szegeda, Bogdan Radivojević.

Iskusni rukometaš nastupa na poziciji desnog krila, a za reprezentaciju Srbije debitovao je 2012. godine i od tada je upisao 66 nastupa u najdražem dresu.

Kada je riječ o klupskoj karijeri, ona kod Radivojevića izgleda zaista sjajno. Karijeru je poleo u Partizanu, a zatim je 2013. godine prešao u Flensburg.

Oglasi

U Flensburgu je igrao do 2017. godine kada prelazu u Rhein-Neckar Lowen u kojem se zadržao dvije godine, te je tada prešao u Pick Szeged u kojem igra i sada.

Mnogo je trofeja koje je osvojio Radivojević u svojoj karijeri. Sa Partizanom je bio dva puta prvak Srbije, a sa Flensburgom je osvojio prvenstvo, Superkup, te Ligu prvaka.

Također Prvenstvo i Superkup je osvojio i sa Rhein-Neckar Lowenom.

Radivojević je uoči Svjetskog prvenstva govorio za SportSport.ba.

Oglasi

U medijima se apostrofira da je ovo možda i najbolja generacija Srbije od kada si tu, tačnije u posljednjih desetak godina?

" Da deset, jedanaest godina sam već u reprezentaciji i mogu reći stvarno da do sad još nije bila ovakva atmosfera što je jako bitno u kolektivnom sportu. Svi se dobro slažemo i dajemo sve od sebe kada smo ovde".

Velika je razlika u igri Srbije prije i nakon dolaska Tonija Gerone, mogu li se "plodovi" ubrati na ovogdišnjem Svjetskom prvenstvu?

"Nije realno pričati o medaljama i ne znam ni ja kakvim rezultatima. Sve sto želimo je da damo svoj maksimum i prođemo prvu grupnu fazu, pa ćemo poslije ako Bog da pričati o daljim ciljevima. Svakako stoji da ćemo dati sve od sebe da nekako učinimo ljude u Srbiji ponosnim".

Kruže priče da imate ulogu motivatora u svom klubu, ali posebno u reprezentaciji?

Oglasi

"Pa takve sam prirode, volim da se takmičim i volim da pobjeđujem, pogotovo kad je u pitanju reprezentacija Srbije".

Ko su po Vama favoriti za zlato na Svjetskom prvenstvu?

"Smatram da su Danska, Švedska i Francuska glavni favoriti za medalje".

Srbija raste u posljednjih nekoliko godina, Hrvatska je praktično rukometna velesila, Bosna i Hercegovina ima svoje momente. Kako vi vidite rukomet na našim prostorima?

"Pa trudimo se iz dana u dan da vratimo vjeru ljudima u rukomet, da im se opet rukomet sviđa. Siguran sam da to rade i igrači Bosne i Hercegovine, kao i igrači Crne Gore i Makedonije. Nadam se da ćemo uspjeti da vratimo rukomet na balkanu tamo gdje mu je i mjesto".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbija se na Svjetskom prvenstvu nalazi u grupi sa Njemačkom, Katarom i Alžirom, a prvu utakmicu igraju protiv Alžira.

Prije toga imaju još jednu pripremnu utakmicu i to sutra, a protivnik je reprezentacija Švedske koja važi za jednog od favorita za zlato na Svjetskom prvenstvu.

Top Komentari

GuiliDamou
Yes mi poznata ova spika hahahahahah… ovako su i fudbaleri prichali ???
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi