Jozinović i Muhović na posudbi u Konjuhu

Dolaze iz Izviđača

Jozinović i Muhović na posudbi u Konjuhu

Rukometni klub Konjuh u narednu sezonu će ući jači sa Stjepana Jozinovića i Amira Muhovića.

Pomenuti rukometaši će za Konjuh u narednoj sezoni nastupati kao posuđeni igrači Izviđača, a period proveden u Živinicama će im pomoći da steknu drugocjeno premijerligaško iskustvo.

"Jozinović, inače juniorski reprezentavac BiH, se pokazao u Konjuhovoj pripremnoj utakmici u Maglaju i u Živinicama protiv Gračanice, a Muhović je već pokazao svoje kvalitete na osvajanju rukometnog turnira u Lukavcu. Prije Izviđača Jozinović je igrao u RK Žepče, a Amir Muhović u sarajevskoj RK Bosni", rekao je na predstavljanju direktor Konjuha Dalibor Paligorić.

Na konferenciji za medije je bilo govora i o dosadašnjem dijelu priprema koji je djelimično zadovoljio trenera Tonija Čulinu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Teško je formirati ekipu kada u njoj nema ključnih igrača. Od kraja sezone smo bez jednog od najboljih rukometaša Elvisa Brkića, od marta bez sjajnog Mirheta Husića, od skoro na duže vrijeme bez najperspektivnijeg Živičanina ljevorukog Seada Dautovića, a i bez dobrih Sakića i Šarića. Ipak zadovoljan sam rezultatima i pokazanom igrom u odigranih desetak pripremnih utakmica, mada, nakon nastupa mlađeg tima u Lukavcu, slijedi najjači pripremni susret u Čelincu protiv banjalučkog Borca", govori Čolina i dodaje:

"Zadovoljan sam fizikom, tehnikom i taktikom u ekipi, a sa novim igračima sa premijerligaškim iskustvom dobit ćemo bolji i veći fond igrača", riječi su Čoline, koji dodaje da je sve do sada bilo korektno i da među igraćima postoji velika želja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi