Kad ga nema, sami ćemo ga uvesti: I u BiH je stigao "VAR"

Bizaran detalj iz Istočnog Sarajeva

Kad ga nema, sami ćemo ga uvesti: I u BiH je stigao "VAR"

E. Škorić

Ne, ne radi se o tome da je VAR tehnologija stigla na naše nogometne stadione niti o SIPA-inoj akciji u kojoj se privode osumnjičeni za namještanje utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH. Naprotiv, radi se o nevjerovatnom događaju iz Istočnog Sarajeva sa rukometne utakmice.

Bizaran detalj u kojem je premijerno i prvi put korišten "VAR" desio se u Istočnom Sarajevu tokom meča rukometne Premijer lige BiH između domaće Slavije i Izviđača iz Ljubuškog.

U posljednjoj sekundi, pri vodstvu gostiju 16:15, Adis Hrbat je pucao i pogodio prečku, lopta se odbila na pod, a na kraju ju je pokupio golman Izviđača Matej Mandić.

Domaći su tvrdili da je lopta prešla liniju, dok su gosti naravno tvrdili suprotno, da bi sudije Irhad Mešić i Ognjen Šatordžija priznali pogodak, ali su se nakon prigovora igrača Izviđača odlučili sami pogledati situaciju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Otišli su na tribinu da pogledaju snimak sa kamere koja je snimila utakmicu. Vraćali su nekoliko puta snimku unazad, a na kraju donijeli odluku da se gol prizna, pa je duel završen bez pobjednika.

Samovoljnim uvođenjem "VAR-a" sudijski tandem bi mogao da bude i kažnjen jer se protivi pravilima lige.

Promo

Top Komentari

dinas
Pokazali su kako treba da se radi a po pravilima ce biti kaznjeni mada se nijedan tim nece zaliti. U fudbalu bi var trebao biti samo za priznavanje gola na gol crti a ostalo da ide na dusu sudijama jer je ovako usporio igru a i dalje milion gresaka.
2 0
teddy sheringham
Protiv pravila. Ali odluka je bila poštena.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi