Bh. kadeti na nesvakidašnji način ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo

Kada nešto i pokažemo, onda nemamo sreće

Bh. kadeti na nesvakidašnji način ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo

Samir Mlaćo

Nakon dugo vremena kadetska rukometna reprezentacija naše zemlje pojavila se u kvalifikacijama za EURO, ali nismo imali sreće.

Danas smo u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo remizirali sa odgovarajućom selekcijom Izraela, a bilo je 24:24.

Naši momci su ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori samo zbog slabije gol razlike i zaista nismo bili miljenici sreće.

Izraelci su prošli dalje, a slobodno možemo reći da onda kada pokažemo bar malo kvaliteta, nemamo ni sreće.

"Bosna i Hercegovina - Izrael 24:24

Nažalost, naša selekcija je ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori. U posljednjem kolu naš tim je remizirao sa Izraelom i zbog bolje ukupne gol-razlike Izraelci su osvojili 2. mjesto u grupi i idu na Euro.

Oglasi

Čestitke našoj selekciji, koja se prvi put nakon 2016. godine pojavila u kvalifikacijama, na svemu prikazanom. Naša selekcija će na osnovu ovog rezultata igrati na EHF Championshipu narednog ljeta", stoji u objavi RS BiH.

Dobra stvar je svakako što smo se konačno pojavili u kvalifikacijama, te se nadamo da će već naredne biti mnogo bolje, uz mnogo organizovaniji rad Saveza, te samih selektora.

Ovih dana na 'udaru' javnosti su seniorski reprezentativci koje uskoro očekuje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Da li će se obrukati ili ipak bar pokazati kao tvrd orah, ostaje nam da vidimo.

Naši momci su proteklih dana nastupali na Yellow Cupu, upisali tri utakmice, te u sve tri smo poraženi. Razočarali smo, djelovali potpuno blijedo i bezidejno, te stručni štab ima razloga za brigu.

Pred polazak u Švicarsku iz naše selekcije su kazali da će nam turnir u Švicarskoj dobro doći za samopouzdanje, ali doživjeli smo šamar koji svakako treba da boli. Da li će nam biti lekcija u Njemačkoj ili smo samo nerealni u našim očekivanjima, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi