Reprezentativac BiH nakon tri poraza stao pred kamere i imao zanimljivu poruku

Sada nam slijedi Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

Reprezentativac BiH nakon tri poraza stao pred kamere i imao zanimljivu poruku

Samir Mlaćo

Veliku blamažu doživjela je rukometna reprezentacija naše zemlje na turniru u Švicarskoj.

Trebale su to biti dobre pripreme za Evropsko prvenstvo, no na kraju se to nije desilo. Poraženi smo u tri utakmice i to ubjedljivo, te sa dosta problema idemo u Njemačku.

Uoči turnira Yellow Cup iz naše selekcije su kazali da žele ostaviti što bolji dojam u Švicarskoj, te da ovaj turnir može dobro doći da se dodatno podigne samopouzdanje.

Sada je jasno situacija mnogo drugačija i ako turnir u Švicarskoj bude mjerilo, u Njemačku idemo na ekskurziju.

O svemu je govorio naš reprezentativac Admir Ahmetašević.

Oglasi

"Šta reći nakon ovako odigranog turnira... Odigrali smo loše, ne možemo se opravdati, ali zamolio bih cijelu javnost da zna da je ova gotova ista ekipa dobila Sloveniju i Crnu Goru. I dalje vjerujem da može izvući to iz sebe i da možemo nešto uraditi na Evropskom prvenstvu.

Turnir u Švicarskoj moramo što prije zaboraviti kako bi se što prije fokusirali na Evropsko prvenstvo. Pozivam javnost da nas razumiju, mlada smo ekipa i nismo uigrani. Ima još vremena, vjerujem da to možemo ostvariti i napraviti. Ne gubimo nadu i vjeru, dat ćemo sve od sebe da saperemo gorak okus nakon ovog turnira", rekao je Ahmetašević.

Ahmetašević je tako izašao ispred cijele ekipe i bar za to zaslužuje pohvale, ali jasno je da su i kritike opravdane.

Podsjetimo, naši momci su u Švicarskoj poraženi od Švicarske, Argentine i Rumunije.

Sada nam slijedi EURO, a prvi rival je 11. 10. selekcija Švedske i teško da se možemo čemu nadati. U grupi sa nama su još Nizozemska i Gruzija. Sigurno će naši momci imati veliku podršku navijača, ali pitanje je koliko to može pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi