Kadrić: Uz podršku publike ne sumnjam u pobjedu protiv Sloge
Budućnost maglajskog rukometa i juniorski reprezentativac BiH Damir Kadrić vjeruje u pobjedu u komšijskom derbiju

Mladi rukometaš Maglaja i juniorske reprezentacije BiH

Kadrić: Uz podršku publike ne sumnjam u pobjedu protiv Sloge

D. Kurbegović

Nakon reprezentativne pauze, nastavlja se i rukometna Premijer liga BiH. U sklopu 23. kola, koje se igra sutra, ekipa RK Maglaj dočekuje ekipu RK Sloga Doboj. 

Obje ekipe nakon što su osigurale opstanak u društvu najboljih, ne kriju svoje ambicije i prema playoffu. Dobojlije su na tabeli trenutno sedmoplasirani, a ekipa Maglaja je na devetom mjestu sa samo dva boda zaostatka. Bit će to pravi komšijski derbi, u kojem svoje ambicije za pobjedom domaćini itekako naglašavaju. 

Za SportSport.ba, Damir Kadrić, mladi maglajski rukometaš, koji je bio i na okupljanju juniorske reprezentacije BiH, kaže da je ekipa odmorna i svjesna kako će pred domaćom publikom imati prednost nad Dobojlijama.

„Prije svega u našoj ekipi i mi mladi igrači imamo mjesta i često smo prevaga u utakmicama i na to sam jako ponosan, ali i zahvalan našem treneru. Takav rad se prepozna, pa mi je čast da sam bio i na okupljanju juniorske reprezentacije BiH. Znamo da će biti tijesna utakmica, u odnosu na prošlu sezonu Sloga ima i nekih novih igrača, ali neće nas to mnogo iznenaditi. Stari smo mi sportski rivali i znamo otprilike šta da očekujemo. Ekipu sigurno dobro poznaje i naš trener i siguran sam da ćemo iskoristiti sve da bodovi ostanu u Maglaju. Naša publika uvijek stoji iza nas, pa će tako biti i sutra. Ovih putem ih svakako pozivam da dođu u što većem broju i da lagano ovu sezonu privodimo kraju zajedničkim pobjedama. Siguran sam da pobjeđujemo“ kazao je Kadrić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica u Maglaju igra se sutra od 19:00 u Sportskoj dvorani Maglaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije