Kakanj bolji od Bosne, Sloga nemoćna u Ljubuškom

Premijer liga BiH, 3. kolo

Kakanj bolji od Bosne, Sloga nemoćna u Ljubuškom

RK Kakanj je u trećem kolu Premijer lige BiH ugostio sarajevsku Bosnu i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 44:38.

Rukometaši kakanja su novu sezonu Premijer lige otvorili sa dva poraza, ali su protiv Bosne pokazali da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi.

Otvaranje susreta je proteklo u "ispitivanju snaga", ali od polovine prvog poluvremena Kakanjici ubrzavaju ritam, i nakon sjajne serije dolaze do osjetnije prednosti, pa se na odmor otišlo pri vodstvu domaćina rezultatom 23:18.

Bosna, ipak, drugo poluvrijeme počinje nešto bolje i nakon serije 3:0 stiže na samo dva gola zaostatka, ali se domaćini potom bude i vrlo brzo ponovo stižu do pet golova prednosti.

Gosti su se i nakon ove serije Kaknja pokušali vratiti u susret, ali im to nije polazilo za rukom, pa su Kakanjci lagano priveli susret kraju.

Najefikasniji u ekipi Kaknja je bio Davor Živanić sa 13 pogodaka, Admir Purić je dodao devet, dok je Semir Zvekić postigao sedam golova.

Kada je u pitanju ekipa Bosne briljirao je sjajni Tarik Alibegović sa 14 golova, Marko Stojisavljević je postigao devet, dok su Dušan Živanov i Ratko Nikolić dodali po četiri gola.

RK Kakanj - RK Bosna 44:38

RK Kakanj: Čehajić, Zvekić, Jovanović, Hasibović, Živanić, Tuklić, Sinanović, Sužanj, Bjelopoljak, Amitović, Purić, Bevrnja, Lilić, Hadžić.

RK Bosna: Hušić, Balta, Turčalo, Bojić, Stojisavljević, Đuhera, Nikolić, Tufekčić, Šestan, Eksić, Živanov, Džubur, Nadarević, 

Zahirović, Bašić, Alibegović.

Kada je u pitanju treće kolo Premijer lige BiH i Izviđač iz Ljubuškog je upisao laganu pobjedu i to nad Slogom iz Doboja rezultatom 33:24.

Izviđač je furiozno otvorio utakmicu i već nakon pet minuta došao do prednosti od 4:0, a Sloga nije imala odgovor na sjajnu igru domaćina.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 19:12 u korist Izviđača, a domaćini su i u drugom dijelu nastavili sa sjajnom igrom i na kraju stigli do uvjerljive pobjede.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi je bio David Mandić, dok se, posebno u prvom poluvremenu, istakao i golman Kvesić.

RK Izviđač  - RK Sloga 33:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi