Zrinjski slavio u Derventi, Izviđač bolji od Konjuha

Premijer liga BiH, 2. kolo

Zrinjski slavio u Derventi, Izviđač bolji od Konjuha

Rukometaši Zrinjskog su u drugom kolu Premijer lige BiH gostovali u Derventi, te su uspjeli upisati pobjedu rezultatom 31:27.

Gosti iz Mostara su od samog početka diktirali tempo utakmice, a na poluvrijeme se otišlo prednošću Zrinjskog od 17:13.

Derventa je u drugom poluvremenu pokušala nešto bržom igrom izboriti povoljan rezultat, ali je briljirao golman gostiju, Goran Anđelić, koji je upisao čak 13 odbrana u pobjedi svoje ekipe. Na kraju je Zrinjski uspio lagano privesti utakmicu kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Vedran Delić sa devet pogodaka, dok je Mladen Bošković dodao sedam.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ekipa Konjuha je ugostila Izviđač iz Ljubuškog, a gosti su na kraju slavili rezultatom 23:19.

Iako je Konjuh sjajno otvorio susret i odličnom serijom uspio doći do velike prednosti, 7:1, gosti su ubrzo shvatili da je "vrag odnio šalu", pa su zaigrali dosta ozbiljnije i uspjeli velikom serijom, 10:1, preokrenuti rezultat. Izviđač je nakon dolaska u vodstvo preuzeo stvari u svoje ruke, pa su gosti lagano priveli susret kraju i odnijeli bodove iz Gradske dvorane u Živinicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi