Sloga slomila otpor Kaknja, Vogošćani bolji od Goražda

Premijer liga BiH, 2.kolo

Sloga slomila otpor Kaknja, Vogošćani bolji od Goražda

Sloga je u Doboju ugostila ekipu Kaknja u drugom kolu Premijer lige BiH i na kraju slavila rezultatom 36:31, iako su se gosti pokazali kao kvalitetan protivnik.

Novi premijerligaš, Kakanj, nije dopuštao Dobojlijama da dođu do osjetnije prednosti. Prvu značajniju prednost Sloga je imala u 23. minuti susreta kada su domaćini uspjeli doći do 13:9, ali je Kakanj uzvratio serijom od 3:0 i ponovo prišao na samo jedan poen zaostatka.

Odbrana domaćina nije funkcionisala najbolje u prvom poluvremenu, pa su Kakanjci u 30. minuti uspjeli doći i do izjednačenja, 16:16, ali su domaćini, ipak, uspjeli otići na odmor s jednim golom prednosti.

Sloga je početkom drugog dijela zaigrala nešto bolje i stigla do prednosti od 3 gola, koju je držala sve do 43. minute kada gosti ponovo dolaze do izjednačenja.

Domaćini su uspjeli osigurati pobjedu velikom serijom, 5:0, nakon koje su završnicu meča dočekali s, ipak, nešto osjetnijom prednošću koja je bila dovoljna za pobjedu.

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Zekić sa 10 golova, dok je Tulendić dodao 8. Kada je u pitanju ekipa Kaknja, najraspoloženiji su bili Bevrnja i Purić sa po šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Pobjedu u drugom kolu Premijer lige je osigurala i Vogošća Poljine Hills, koja je na gostovanju savladala RK Goražde rezultatom 29:21. 

Vogošćani su sigurnom igrom diktirali tempo utakmice, te njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Prednost gostiju je na kraju prvog poluvremena iznosila pet poena, a Goraždani ni u drugom dijelu nisu uspjeli namučiti Vogošću, koja je do kraja uspjela doći do ubjedljive pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi