Karabatić šokiran prizorom na Euru: Neprihvatljivo je, još moramo i da jedemo zajedno s njima

Zabriinuti Francuzi

Karabatić šokiran prizorom na Euru: Neprihvatljivo je, još moramo i da jedemo zajedno s njima

E. Škorić

Jedna od najvećih zvijezda Evropskog prvenstva u rukometu bit će Francuz Nikola Karabatić.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj počet će sutra, no pogođeno je mnogim problemima, ponajviše zbog koronavirusa, pa mnogim reprezentacijama nedostaju neki bitni igači.

Najviše je pogođena Srbija sa sedam izostavljenih igrača koji su pozitivni na koronavirus, a Bosna i Hercegovina je ostala bez četvorice pred put u Bratislavu. Šveđani takođe imaju probleme, naš prvi rival na Euru, a Hrvatska ne može da računa na najbolje rukometaše Luku Cindrića i Domagoja Duvnjaka.

Svi imaju probleme i mnogi su mišljenja da bi turnir trebalo otkazaati, no on će se svejedno igrati u dvije države.

Karabatić i društvo smješteni su u hotelu u Szegedu. Tamo su odsjeli u utorak i Karabatić je užasnut s onim što je do sada vidio.

“Nismo iznenađeni nego zapanjeni uslovima u kojima će se takmičenje održati. Mi smo pratili sve zdravstvene protokole da se ne bismo svi zarazili koronom, a kada smo došli ovde, u hotel, niko od gostiju nije nosio masku. I svi jedemo zajedno, na istom mestu, miješajući se sa njima”, rekao je Karabatić za francuske medije.

On je istakao da osim što niko u hotelu ne nosi masku, da neki hodaju u kupaćim kostimima. Smatra da je zdravlje rukometaša na taj način ugroženo i da će se teško biti sačuvati od koronavirusa.

"Ovo jednostavno nije prihvatljivo!", kratko je komentarisao selektor Francuske Guillaume Gille.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Francuzi su sve prijavili glavnom sekretaru EHF-a Martinu Hausleitneru, a pitanje je hoće li Mađari nešto poduzeti po tom pitanju.

Podsjetimo, Francuzi Euro otvaraju baš utakmicom protiv Hrvatske u četvrtak od 20 satio i 30 minuta, dok istog dana u istoj grupi igraju i Srbija te Ukrajina.

Top Komentari

Husrefbeg22
To sto zene gologuze hodaju to je i dobro.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi