Nikola Karabatić isključio mogućnost povratka u Bundesligu: Teško je, pogotovo kada imate 38 godina

Jedan od najboljih rukometaša na svijetu

Nikola Karabatić isključio mogućnost povratka u Bundesligu: Teško je, pogotovo kada imate 38 godina

E. Oštraković

Obzirom na pandemiju koronavirusa svi rukometaši nalaze sa na prinudnom odmoru, a tako i jedan od najbolji rukometaša na svijetu, Nikola Karabatić.

On je u razgovoru za njemačke medije govorio o raznim temama, među kojima je i njegova svakodnevnica u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Može se reći da sam trenutno nezaposlen, jer nisam rukometaš. Moj jedini posao je da budem otac. Stalno sam kod kuće sa svojom porodicom i vrijeme provodim sa njima".

Rukometaši, kao i ostali sportisti se nalaze u jako teškoj situaciji jer im je teško održavati formu i kondiciju u ovom stanju.

"Stvarno je teško, pokušavam trčati svaki drugi dan oko 9 sati ujutro. Nije jednostavno trčati u krug, ali mogu ja to. Radim lagane treninge kako bi ostao u formi".

Isključio je povratak u Bundesligu, ali nije siguran ni da će nakon isteka ugovora sa PSG-om nastaviti igrati rukomet.

"Sa PSG-om imam ugovor do 2022. godine. Bilo je dobro igrati u Kielu, ali ne bi se vratio u Njemačku. To je sjajna liga, ali je i vrlo teško igrati, posebno kada imate 38 godina. Nalazim se u tim godinama da uvijek moram dobro pratiti kako se osjećam i dali sam dovoljno spreman za još jednu sezonu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi