Karabatić: Žao mi je Hrvata jer su se borili
EPA

Tvrdi reprezentativac Francuske

Karabatić: Žao mi je Hrvata jer su se borili

E. Ganibegović

Rukometaši Francuske su u petom kolu druge faze Evropskog prvenstva savladali Hrvatsku u Zagrebu sa 30:27, te su tako osigurali maksimalan broj bodova i prvo mjesto, sa kog će u polufinale gdje će u petak igrati protiv Španije.

Nakon utakmice se oglasio Nikola Karabatić, koji je bio zadovoljan pobjedom, ali je istakao i da mu je žao prijatelja koje ima u hrvatskom timu.

"Bilo je jako teško da se dobije Hrvatska u Zagrebz kada ima takvu publiku koja ih gura naprijed i koja daje toliko za svoju reprezentaciju. Hrvati su se borili do kraja i bilo je sjajno da se igra u ovoj atmosferi gdje su svi bili protiv nas. Takve utakmice ne igraš često u životu, borili smo se i dali sve od sebe i na kraju uspjeli", rekao je Karabatić, pa zatim dodao:

"Žao mi je Hrvata jer su se borili, ali mi smo ipak bili bolji. Naravno da smo pomisli da možemo da izgubimo utakmicu. Poslije time-outa taktički smo odigrali i nismo im dopustili da nam se približe. Još jednom kažem, tužan sam zbog Hrvatske i svojih prijatelja u toj reprezentaciji, imam ih nekoliko."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi