Karabatić: Ja sam i Srbin i Hrvat, razumijem kada je neko protiv mene
Karabatić: Hrvati ga ne pamte po dobrom

Francuski as dao zanimljivu izjavu

Karabatić: Ja sam i Srbin i Hrvat, razumijem kada je neko protiv mene

Pred utakmicu Srbije i Francuske, novinarima je Nikola Karabatić bio posebno zanimljiv, zbog svoga porijekla. Zadnjih dana mnogo se priča o tome kako bi Srbija mogla pomoći Hrvatskoj...

Ukoliko izvuku makar remi u za njih nebitnoj utakmici Srbijanci bi praktično gurnuli Hrvatsku prema polufinalu.

Nakon što je selektor Srbije Jovica Cvetković pozvao Hrvate da navijaju za Srbiju, Karabatić je bio također pomirljiv.

"Ja sam Srbin i Hrvat, imam korjene u obje zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago da vučem korjene sa prostora SFRJ. Hrvatska je predivna, obožavam je", rekao je Karabatić.

"Svako ljeto sam kraj Trogira, tu imam kuću. Prijateljima je san da odu na Tajland, a ja im govorim da nisu normalni jer na sat i po leta od Pariza imaju najljepšu zemlju na svijetu."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U Hrvatskoj ga ne vole jer je toliko puta srušio njihovu selekciju na velikim turnirima, ali Karabatić uživa veliko poštovanje.

- To je normalno, naravno da su protiv mene kad igram protiv njihove zemlje, ali čim se meč završi, brojni Hrvati žele fotku ili autogram. Ništa ne zamjeram, znam kako se osjećaju i u tome ne vidim ništa loše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi