Karabatićeva izjava je očekivana, ali se neće svidjeti Hrvatima

On i saigrači se ne namjeravaju opustiti

Karabatićeva izjava je očekivana, ali se neće svidjeti Hrvatima

Rukometaši Francuske su u dosadašnjem dijelu prvenstva opravdali ulogu jednog od glavnih favorita za zlatnu medalju, pa su ostvarili sve četiri pobjede do sada. 

Naredna utakmica koju će odigrati je ona sutrašnja protiv Srbije, a u slučaju pobjede Francuzi bi došli na korak od polufinala. Novinare je zanimalo da li bi to značilo da će nešto ležernije ući u dvoboj protiv Hrvatske u posljednjem kolu, ali Karabatić je to demantovao.

"Ha ha ha. Nema govora o tome. Mi u svaki meč idemo jednako ozbiljno, ne želimo ništa kalkulisati, pa ni protiv Hrvatske. O toj utakmici još ni ne razmišljamo jer prvo moramo pobijediti Srbiju", rekao je Karabatić.

On se također osvrnuo i na susret protiv Srbije u kojem je Francuska apsolutni favorit.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Igramo protiv Srbije i znamo koliko nam je važna ta utakmica. Oni imaju prednost jer su već ispali iz kalkulacija za polufinale i mogu igrati rasterećeno. S druge strane, mi smo pod pritiskom da nam je svaki bod bitan", rekao je jedan od najboljih rukometaša današnjice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi